Velkommen!
Få din inspiration til sunde opskrifter her med et gratis medlemskab
Om opskriften
Denne opskrift på stenalderbrød stammer fra Thomas Rode på Kong Hans. Brødet smager helt fantastisk, det er let at bage og så er det helt uden mel, så også glutenallergikere kan spise det. Anvend gerne økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi..
Der kan evt. bruges andre næder og eller frø, som passer ind med Paleo principperne eller for dig, blot du følger mængderne.
Friskt/holbart 1uge i køleskab på max. 7 grader.
Ingredienser
- 100 gram græskarkerner
- 100 gram solsikke kerner
- 100 gram mandler
- 100 gram valnødder
- 100 gram hørfrø
- 100 gram sesamfrø
- 5 stk ÆG
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- 2 tsk (salt) Læsø eller Himalayasalt
Fremgangsmåde
- Vent med at blande olien i til sidst (Vigtigt)
- Bland alle øvrige ingredienser sammen i en skål, rør olien i så til den fordeler sig med ægene.
- Kom massen i en smurt form
- Bag brødet i en time ved 160 grader midt i (forvarmet ovn)
- lad brødet stå i 2-4 min i formen så olien fordeler sig tilbage i brødet og sådan at brødet slipper formen nemt.
- Billeder kan ses på linket eller på www.madforlivet.com
Kommentarer
Send en kommentar
Du skal være logget ind for at skrive kommentar .
Facebook Login[oa_social_login]Nyhedsbrev
Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.
Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.
badteacher sagde til 7. april 2013
Jeg synes aldrig, at brødet slap formen nemt, så næste gang prøver jeg med bagepapir.
Andreas Andersen sagde til 17. juni 2014
Jeg har oplevet det samme flere gange.
Det hænger fast i bunden og knækker midt på på langs, når man forsøger at tage det ud.
Helle sagde til 7. juni 2013
Maler i mandlerne? Nogen der ved hvorfor det sidste brød jeg bagte smuldre?
Jens Dinesen sagde til 12. juni 2013
Lyder underligt. Hakker intet, men bruger seks æg i stedet for fem.
Katja sagde til 5. september 2013
Jeg håber I kan hjælpe mig. Har nemlig været meget glad for dette brød, men har fundet ud af, at jeg ikke kan tåle æggehvide (er blevet testet) og mandler. Mandlerne er nemme at erstatte i de fleste opskrifter herinde, men jeg føler mig virkelig udfordret, nu hvor jeg ikke må spise æggehvide. Ved I om brødet hænger sammen, hvis man kun bager det med æggeblommer eller er det hvide, der holder sammen på brødet? Og hvis det er, er der noget jeg kan erstatte det med? Håber meget I kan hjælpe. Kunne ikke finde ud af at bruge “snak” funktionen herinde, hvorfor jeg skriver på denne opskrift. Håber det er ok. Bedste hilsener Katja
Michael Weiergang sagde til 28. september 2013
Hej Katja
Måske det her er en mulighed, jeg har ingen erfaring med det udover at mine forældre brugte det i pandekager da jeg var barn, Med stor succes.
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_prislag.php?id=9555
Trine sagde til 10. oktober 2013
Hej Katja,
Du kan med fordel skifte æggene ud med 2 spsk HUSK (Psyllium-frøskaller) og 350 ml vand, som skal mixes sammen og stå i ca. 5 min, så det får en gelékonsistens.
Hilsner fra Trine
Carina Orloff Lauritzen sagde til 9. januar 2014
Jeg synes brødet kommer til at smage en smule af olie.. Kan den undlades helt? Så man bare bruger æg til at få det til at hænge sammen? Hvad gør olien godt for, hvis man kan sige det sådan? :)
/Carina
Jeannette Baks sagde til 25. februar 2014
Findes der en kalorieberegning på Stenalderbrødet?
Hanne Dahlfelt sagde til 8. januar 2016
Mit brød blev bagt i en gummiform, kom fint ud og knækker ikke. Smager dejligt.