Lam

Saag Gosht – Lam med spinat

af hambenberg og arkiveres i

0 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 5

Version Paleo 1.0

Forberedelse. 30 - minutter

Tilberedning 60 - minutter

Portioner

Del

Om opskriften

Dennis har her lavet en rigtig lækker gang lam med spinat. Opskriften kan være fra 2-4 personer alt efter om man laver tilbehør til – god kogelyst derude…!

Ingredienser

  • 500 gram lam i mindre stykker (evt. frossent)
  • 500 gram spinat (evt. frossent)
  • 150 gram blommer (uden sten i mindre stykker)
  • 2 spske kokosolie (eller ca. 50 gram klaret smør)
  • 1 stk hakket løg
  • 2 stk hvidløgsfed (retten kan sagtens klare mere, men 2 er det mindste man kommer i)
  • 165 ml kokosmælk (lille dåse)
  • - Diverse krydderier – Du skal buge karry, ingefær, men kan putte alt i, jeg har brugt tandoori, karry, ingefær, krydderpeber, kardemomme, muskatnød, paprika og chili.
  • 1 spske fiskefond (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Varm fedtstoffet i en sauterpande eller gryde og svits løg.
  2. Kom kødet i sammen med krydderierne og lad det få noget farve ved høj varme (husk at passe retten, så det ikke brænder på her)
  3. Når kødet er fået farve, hældes der vand ved som lige dækker kødet og bringes i kog.
  4. Læg låg på og lad simre ved svag varme (skru helt ned) i 40-60 min., indtil vandet er væk. (hvis vandet er væk før, gå videre, hvis vandet ikke er væk, vent… det er ca. tid så du ved hvor lang tid retten tager at lave)
  5. Når vandet er nogenlunde væk, det skal ikke være tørt, men gerne cremet fugtigt, tilsættes spinat, kokosmælk og fiskefond.
  6. Skru op for varme og rør rundt en gang imellem indtil det igen er “cremet fugtigt, men ikke flydende”
  7. Smag til før servering.
  8. Det kan spise alene (der er en fordeling på 60% grønt/frugt og 40% kød) eller lav nogen blomkålsris eller noget paleo fladbrød til (tager 5 min.) eller begge dele :-)

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.