Okse

Rootzza med topping

af PaleoDK-Dropbox og arkiveres i ,

3 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 5
4 Gns
3 Antal

Version Paleo 2.0

Portioner

Del

Om opskriften

Her er en opskrift på rootzza som jeg bruger når jeg skal lave ”pizza” til familien.
Jeg har tidligere gået meget op i at lave pizza og venner og familie spørger tit om jeg ikke laver pizza når de kommer, men da jeg ikke spiser brød/mel mere har det været lidt svært. Så da denne variation kom frem fik jeg hurtigt eksperimenteret med det.

Denne rootzza ret er meget velsmagende, og er et sundt og lækkert alternativ.

Ingredienser

  • - BUND:
  • 0,5 stk hvidkålhoved
  • 3 stk gulerødder
  • - Evt. andre rodfrugter, så som persillerod/pastinak eller knoldselleri
  • 6 stk æg
  • - TOPPING:
  • 500 gram hakket okse
  • 1 stk dåse flåede tomater
  • 4 stk gulerødder
  • 1 stk dåse tomatpure
  • 2 stk løg(prøv evt med rødløg)
  • 3 stk fed hvidløg
  • - Evt. et par stænger bladselleri
  • 1 hândfuld frisk basilikum(tørret basilikum kan også bruges, men giver ikke samme gode smag)
  • - Salt + peber
  • - Parmigiano-Reggiano eller parmesan

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Start med at rive hvidkål og grønsager i en foodprocessor.
  3. Bland derefter æg i og rør godt igennem.
  4. Læg derefter et lag på 1 cm på en bageplade med bage papir (evt. på bagepapir på en rist).
  5. Bages i ovnen til ”sprød” ca. 15 min på 200 grader, men afhængig af størrelse og ovn.
  6. Imens steges løg og hvidløg på en pande eller i en gryde indtil gyldent(fremhæver smagen i kødet), tilsæt derefter kød og brun det af. Smag til med salt og peber.
  7. Bland derefter grønsagerne i og til sidst flåede tomater.
  8. Smør den færdig bagte bunden med tomatpure og læg derefter topping på.
  9. Bages yderligere 15 min i ovnen.
  10. Pyntes med revet parmesan og noget overskydende basilikum, eller andre lækre krydderurter.

Kommentarer

  1. MiaL sagde til 11. marts 2013

    Super lækkert!!! Fra denne opskrift blev der til to store bradepander med rootza :) Lille tip: sørg for at lave “bunden” så tynd som muligt, så bliver den mest sprød.

  2. Tove sagde til 11. marts 2013

    Lækkert og super godt alternativ til xen traditionelle pizza. Dog blev dem meget våd idet. Måske mindre tomat og måske skal grøntsagsbunden lige presse fri for væde…. jeg forsøger det næste gang og ser.

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.