Svin

Pulled Pork glaseret med honning

af Sigurd-Brandt og arkiveres i

0 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 5

Version Paleo 2.0

Forberedelse. 30 - minutter

Tilberedning 10 - minutter

Portioner

Del

Om opskriften

Det er med stor glæde, at vi kan præsentere denne opskrift på Pulled Pork – Pulled Pork er noget af det hotteste lige for tiden og smager bare fantastisk, tak til Sigurd for opskriften.

Ingredienser

  • 1 stk Nakkefilet/nakkekam
  • 2 spske honning
  • 2 spske paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk Salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 100 grader (ikke varmluft)
  2. Alle de tørre ingredienser blandes, hvorefter honningen tilsættes. Blandingen skal være helt homogen, så krydderierne er blandet godt med honningen.
  3. Læg nakkefileten i et ovnfast fad og hæld glaseringen ud over fileten.
  4. Det næste trin kan godt kræve lidt tålmodighed, men masser og fordel glaseringen over hele stegen og gerne under stegen også. Det kan måske føles lidt svært til at begynde med, men efter lidt tid bløder honningen op, og du kan nu fordele blandingen. Husk endestykkerne. Glaseringen hjælper til at holde på kødets fugtighed under de mange timer, så vær omhyggelig.
  5. Når glaseringen er fordelt ligeligt over hele stegen skal den bare ind og stå i ovnen i ca. 10 timer eller til kernetemperaturen er 95 grader i midten (Husk: kun 100 grader). Et trick til at tjekke, om stegen er færdig, er ved at tage skæftet til en grydeske og se om du kan trykke den ind i kødet uden problemer. Ideen er, at ovnen skal varme med den temperatur, som ligger så tæt på stegens ideelle temperatur, så kødet blot bliver mere og mere mørt. Når stegen er færdig, kan du nyde følelsen af at kunne trække kødet fra hinanden med blot en gaffel.
  6. Pulled Pork kan gå med rigtig mange ting. Jeg har personligt brugt det i fx en omelet.

Kommentarer

  1. Sigurd Brandt sagde til 11. marts 2013

    Skriv en kommentar hvis du kan li min opskrift eller hvis du har spørgsmål… :-)

  2. Anja sagde til 11. marts 2013

    Mums også en af mine farvoritter. Men vil gerne sige til dem der ikke kan overskue at bruge 10 timer at den laves på 2,5-3 timer hvis du feks laver den i en stegeso eller gryde ved alm tempertur. Ligeså kan jeg anbefale at lave kalveCUVETTE på samme måde. Rester kan ristet på en pande og bruges som topping på sprøde marineret grøntsager.- Velbekommen

  3. Sebastian Mikkelsen sagde til 11. marts 2013

    Hvor meget skal filet/kam veje for at det passer mht stegetid?

  4. Nina sagde til 11. marts 2013

    Hvad med tilbehør? Har i lavet også lavet en paleo bbq-sovs og coleslaw?

  5. Tanja sagde til 27. juni 2013

    Fantastisk opskrift! Det er afgjort værd at vente de 10 timer det tager.
    Jeg spiste (hjemmelavet naturligvis) coleslaw til :-)

  6. palau sagde til 10. juli 2013

    Jeg kan klart anbefale at lave pulled pork på en grill eller endnu bedre på en “smoker”, da det bare gør det hele endnu bedre.

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.