Lam

Pulled lamb (Langtidsstegt lammekølle)

af Britta-Pedersen og arkiveres i

0 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 5

Version Paleo 2.0

Forberedelse. 30 - minutter

Tilberedning 11 - timer

Sværhedsgrad Let

Portioner

Del

Om opskriften

Lækker lækker lam opskrift hvor du skal bruge: Stegeso med låg, slow-cooker eller simpelthen bradepande med låg af staniol. Bemærk: Krydderiblandingen er selvfølgelig efter smag. Du kan prøve med lige de krydderier du synes om.

Ingredienser

  • 1 stk Lammekølle ca 2kg
  • 7 stk hakket eller presset hvidløg
  • 0,5 tsk safran
  • 1 spsk knust spidskommen
  • 1 spsk gurkemeje
  • 50 gram ghee eller smør
  • 0,5 dl olivenolie
  • - salt

Fremgangsmåde

  1. Puds lammekøllen og rids den i 1 – 1½ cm dybe ridser på begge sider. Gerne begge veje så ridserne danner firkanter i kødets overflade.
  2. Smelt smør/ghee og bland det med de øvrige ingredienser.
  3. Gnid dyret ind i din marinade. Sørg for at krydderierne kommer godt ned i ridserne.
  4. Læg den i en stegeso, låg på og så ind i ovnen ved 100 grader.
  5. Efter et par timer drypper du første gang med skyen fra bunden af stegesoen, og det gentager du ca en gang i timen de næste 8 timer.
  6. Efter i alt 10 timer på de 100 grader hælder du skyen fra og koger den ind. Tilsæt piskefløde og kog ind igen mens dyret steger videre i ovnen i 15-30 minutter på 225 grader, nu uden låg.
  7. Nyd med dine yndlingsgrøntsager og skysaucen.

Kommentarer

  1. Britta Pedersen sagde til 10. marts 2013

    Håber i kan lide og bruge opskriften – har du kommentar eller spørgsmål så skriv en kommentar…

    • Jens Rasmussen sagde til 18. marts 2013

      Hej Britta.

      Det lyder som en god opskrift, den prøver jeg den kommende weekend, jeg har 2 stk. ca 1,5 kg. køller liggende i fryseren. og glæder mig til at prøve din opskrift. Tak fra mig, til dig for denne. <3

  2. Dennis Olesen sagde til 10. marts 2013

    Vil man kunne lave ca. samme fremgangsmåde med en vildsvinekølle? har sådan en på 3kg liggende der gerne skulle ende som et smukt måltid :)

  3. Sune Nielsen sagde til 10. marts 2013

    Det tror jeg da bestemt man kan – vil du ikke sørge for at tage billeder og ligge opskriften op, hvis du laver den?

  4. Mette Bjeld sagde til 10. marts 2013

    Fantastisk opskrift. Krydrede med hvidløg, spidskommen og lakridspulver, mums det var godt :-)

  5. Michelle Franzen sagde til 10. marts 2013

    som ny i paioverdenen skal jeg bare lige høre hvad Geeh er ?
    opskrifterne her inde ser super lækre ud glæder mig til at prøve dem :-)

  6. Anette Lehmann Skov sagde til 21. marts 2013

    Er ny i denne verden, men kan man lave den på vener grillen, som man gør med gris?

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.