Uden kød

2 stemmer, gennemsnit: 3,50 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 3,50 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 3,50 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 3,50 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 3,50 ud af 5
3.5 Gns
2 Antal

Version Paleo 2.0

Tilberedning 15 - minutter

Sværhedsgrad Middel

Portioner

Del

Om opskriften

Porretærte med purløg

Ingredienser

  • - BUND:
  • 80 gram mandler
  • 80 gram sesamfrø
  • 80 gram solsikkekerner
  • 2 stk æg
  • 25 gram (smør, ghee, kokosolie, olivenolie)
  • 0,5 tsk havsalt
  • - FYLD:
  • 3 stk porrer (renset vægt ca. 400g)
  • 1 stk Krydderier: chili, løgpulver, granuleret hvidløg, peber, havsalt
  • 6 stk æg
  • 1 dl fløde (eller kokosmælk)
  • smag til med salt og peber
  • - Fedtstof til stegning (smør, ghee, kokosolie, olivenolie)

Fremgangsmåde

  1. Mandler, sesamfrø og solsikkekerner males til mel i en kaffekværn. Alle ingredienser blandes sammen. Dejen samles og presses ned i en bagepapirsbeklædt springform eller tærteform. Bunden bages nu 15min. i en forvarmet ovn på 160C.
  2. -
  3. Porrerne renses og skæres i tynde skiver. Svitses i fedtstof og smages til med ønskede krydderier.
  4. Når bunden har fået 15min. tages den ud af ovnen. Porrefyldet fordeles på bunden.
  5. Æg, fløde, salt og peber piskes sammen og hældes ud over bunden med porrerfyldet.
  6. Bag tærten færdig – ca. 45min. på 160C.
  7. Bunden kan varieres ved at bruge andre nødder og kerner. Fyldet kan ligeledes varieres i det uendelige – andre grøntsager kan bruges – kød og fisk (tilberedt) kan ligeledes tilsættes.

Kommentarer

  1. Lars Nielsen sagde til 10. marts 2013

    Vildt lækker tærte. Meget nem at lave :)

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.