Paleo brød

Paleo burgerboller

af Katrine-Hedegaard-Tuborgh og arkiveres i

2 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 52 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5
5 Gns
2 Antal

Version Paleo 1.0

Forberedelse. 20 - minutter

Tilberedning 20 - minutter

Sværhedsgrad Let

Portioner

Del

Om opskriften

Her er en rigtig god opskrift på Paleo burgerboller lavet af gulerødder og knoldselleri. Alle har ret til en burger, nu kan du også lave den “the Paleo way”.

Ingredienser

  • 400 gram fintrevet knoldselleri
  • 200 gram fintrevet gulerod
  • 2 stk piskede æg
  • 1 dl fintkværnet sesamfrø (sesammel)
  • - salt og peber
  • 1 hândfuld sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Rør æg og sesammel til en ensartet masse, vend de revne rodfrugter i tilsæt salt og peber. Rør til massen bliver ensartet.
  3. Fordel massen på en bradepande med smurt bagepapir i ca. 8-10 cm Ø store cirkler. Drys med sesamfrø.
  4. Bag bollerne 20 min eller til de er gyldne.
Emneord:

Kommentarer

  1. sofie sagde til 15. marts 2013

    Hejsa,

    Det ser lækkert ud. Er det også bollerne der er på det andet billede oppe i toppen, eller er det noget andet spændende?

    mvh Sofie

  2. Maren Elise Sørensen sagde til 15. marts 2013

    Hej (:

    Det ser virkelig lækkert ud – det vil jeg prøve at lave i morgen..
    men.. Hvordan laver man det der sesammel? – jeg har købt sesamfrø, men skal de kværnes? – hvis ja, hvordan?

    Mvh. Maren Elise

  3. Itay sagde til 15. marts 2013

    Kan man bruge andet end knoldselleri?

  4. Inge sagde til 15. marts 2013

    Super lækre boller. Ved en fejl er der kun givet en stjerne i min vurdering MEN det er slet ikke nok. Jeg ville have givet denne opskrift 4 stjerner men systemet gik ned. Så derfor tro ikke på den ene vurdering der er nu (jeg har ikke kunne slette/rette den) – de er langt langt bedre end 1 stjerne og bestemt værd at prøve :-)

  5. Tina sagde til 15. marts 2013

    Meget gode burger’boller’.. Jeg savnede bestemt ikke den alm. hvede burgerbolle. Næste gang vil jeg dog komme lidt chili og hvidløg i..

  6. Jonas sagde til 15. marts 2013

    Hej.
    Nu prøvede jeg lige at lave dem. Det dufter utrolig godt. Men har måtte give op. De har været i min ovn i 40 min og eneste der er sket er at de er brændt lidt fast i bunden. Det kan skylde jeg har en gasovn og det så skal laves på en højere rist? Hvis nogen har erfaringer med det så sig endelig til.

    En anden lille ting. Fik en god klæbrig masse med æg og sesammel, men da jeg smed rodfrugterne i så syns jeg mere det endte som en råkost som var lidt klæbrig. Er det mon muligt at man skal blande rodfrugterne i lidt af gangen? Smed nemlig det hele i på en gang.

    Men ellers virker de til at være rigtig gode som tilbehør allé en rösti. :D

    • Annette Stillhoff sagde til 16. april 2013

      Jeg fik også en meget tør masse ud af det, tilsatte et sammenpisket æg mere, og SÅ duede det.

      Men det at de aldrig blev færdig, mon det kan skyldes at du kun lavede 6 boller – dvs meget tykke og store??
      Der står at det giver 6 stks, men jeg lavede 12 – hvilket jo svarer til 6 HELE boller – og de blev rigtig gode! Kan sagtens lunes i brødrister i dagene efter.

      Mener også de kan bruges som en slags rösti, som snacks mm – uhm de er gode! Tilsatte iøvrigt et fed hvidløg, mums! TAK for lækker opskrift! :-)

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.