Paleo dessert

Paleo 2.0 cheesecake

af Jannie og arkiveres i

1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5
5 Gns
1 Antal

Version Paleo 2.0

Forberedelse. 30 - minutter

Tilberedning 24 - minutter

Del

Om opskriften

Her er en opskrift på Paleo 2.0 cheesecake. Hvis man har travlt kan man evt. bruge færdigkøbt Mascarpone. Men selvom det tager et døgn at lave, er arbejdstiden kun ca. 15min, og det er meget billigere at lave selv. Kagen er mindre sød end en almindelig cheesecake, da den er kun sødet med banan. Det passer perfekt til mine smagsløg, men hvis man ønsker en sødere kage kan man evt. eksperimentere med at tilsætte dadler til fyldet

Ingredienser

  • 1000 ml fløde
  • 3 spske citronsaft
  • 200 gram mandler
  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram smør
  • 1 tsk kanel
  • 3 stk æg
  • 600 gram creme fraise 38%
  • 3 stk bananer
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 300 gram frosne bær (blåbær, solbær, ribs)

Fremgangsmåde

  1. Mascarpone:
  2. Varm fløden op til 85 grader, tilsæt 2 spsk citronsaft og rør godt rundt.
  3. Afkøl fløden i køleskabet 12 timer, så den tyknes.
  4. Beklæd en si med et osteklæde og sæt i en skål. Hæld flødemassen op i klædet, og stil til afdrypning i 12 timer.
  5. Vend lidt rundt i det undervejs, så udskillet væde kan løbe fra. Resultatet efter 12 timer er ca. 600g mascarpone.[kilde: http://www.kvalimad.dk/opskrifter/hjemmelavet-mascarpone]
  6. Bund:
  7. Rist mandler og hasselnødder på en tør pande.
  8. Hak dem fint i en foodprocessor, tilsæt smør og kanel, og kør til det er en ensartet, men stadig kornet masse.
  9. Pres massen ned i bunden af en smurt springform, og sæt på køl.
  10. Fyld:
  11. 600g mascarpone
  12. 3 æg
  13. 400g creme fraise 38%
  14. 3 bananer
  15. 1 tsk vaniljepulver
  16. Bland mascarponen (600g), æg, 400g creme fraise og bananer i en foodprocessor, og hæld i springformen.
  17. Bag 170 grader i ca. 60 min til den har sat sig, sluk ovnen og lad den stå ved eftervarmen 20 min. (Kortere tid kan muligvis gøre det – så længe den er varm bliver den ved med at være ret ‘wobbely’ i konsistensen, men den bliver fast når den er afkølet.)
  18. Sæt på køl, evt. natten over.
  19. Topping:
  20. Pisk 200g creme fraise og vaniljepulver og fordel på kagen.
  21. Bærtopping:
  22. Giv bærene et opkog sammen med 1spsk citronsaft til det tyknes.
  23. Fordel på kagen, og sæt på køl igen. Nyd kagen afkølet.
Emneord:

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.