Kalv

Lun hvidkålssalat med stegt kalveinderlår

af Falke-Skakon og arkiveres i

0 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 5

Version Paleo 1.0

Sværhedsgrad Middel

Portioner

Del

Om opskriften

Lun hvidkålssalat med stegt kalveinderlår – en klokkeklar mundvandsløbende opskrift – velbekommen!

Ingredienser

  • 0,25 stk hvidkålshoved
  • 1 stk rødløg
  • 0,5 stk porre
  • 15 stk cherry tomater
  • 400 gram kalveinderlår
  • 2 stk håndfulde frisk spinat
  • 1 stk stor håndfuld mandler
  • 0,25 stk citron
  • - god olivenolie
  • - havsalt
  • - hel sort peber i kværn

Fremgangsmåde

  1. Mandlerne hakkes groft og ristes på pande eller i ovn til de er gyldne
  2. Kalveinderlåret skæres i aflange stykker så det bliver muligt af skære tynde skiver på ca 4×4 cm. Skiverne skal skæres ca 5 mm tynde, på tværs af kødfiberne.
  3. Hvidkål, løg og porre snittes fint.
  4. Cherrytomater halveres.
  5. Spinat skylles grundigt i rigeligt vand og dryppes af i en sigte.
  6. Kødet steges på meget varm pande med alm. stege olie.
  7. Krydres med salt og peber og puttes i en skål.
  8. Kål, løg og porre steges uden af tage farve men så der stadig er bid i.
  9. Til sidst vendes tomaterne med og får lidt af eftervarmen.
  10. Det hele vendes med kødet og spinaten – krydres med salt, peber, citronsaft og olivenolie.
  11. Mandlerne drysses på toppen
  12. Kalveinderlår er et billigere kødstykke men man kan også bruge stykstege som filet, mørbrad, tyksteg. Jeg vil anbefale stadig at dele dem i aflange stykker men stege dem hele.
  13. Brun kødet på meget varm pande og steg det rare eller medium i ovn. Lad kødet trække 15 min og skar det i skiver.
  14. Nu hvor du har gang i ovnen kan du tage de halve tomater og vende i olivenolie, hvidløg, salt, peber og bage dem 15 min på 120 grader.

Kommentarer

  1. Falke Skakon sagde til 10. marts 2013

    Håber i kan lide og bruge opskriften – har du kommentar eller spørgsmål så skriv en kommentar…

  2. Liva sagde til 10. marts 2013

    lækker ret(=

  3. Miriam sagde til 10. marts 2013

    Tak for en inspirerende opskrift. :)

    Jeg ændrede dog lidt på den, da jeg havde rødkål i køleskabet.
    Smagte fantastisk udover det lavede jeg hakkebøffer til :)

  4. Ivan Kylkjær sagde til 30. juli 2013

    Hej måske kan jeg ikke læse din fremragende opskrift rigtigt, men et spørgsmål brænder sig på. Du/vi anvender ca 15 små tomater, de halveres i punkt 4, og bruges i punkt 9, men så dukker der tomater op i punkt 14 ? men dem har vi brugt i punkt 9 :-) er der som ekstra tomater udover de 15, eller det halve af de halverede?. Mvh Ivan

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.