Uden kød

Hasselnød- og courgettepaté

af Mona-Hammeraa og arkiveres i ,

4 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 54 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 54 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 54 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 54 stemmer, gennemsnit: 4,50 ud af 5
4.5 Gns
4 Antal

Version Paleo 1.0

Portioner

Del

Om opskriften

Denne opskrift er oprindeligt en vegetarisk, ikke-paleotisk ret, men jeg har fiflet lidt med den og syntes nu at det er blevet en dejlig paleo-ret.
Jeg bruger den som tilbehør, men jeg har også spist den som hovedret bare med et stykke godt kød til, men da der er en del nødder og mandler i retten, er den lidt tung kaloriemæssigt, så af den årsag bliver den kun brugt som tilbehør.

Ingredienser

  • 1 stk mellemstort løg
  • 4 spsk kokosolie til stegning
  • 100 gram hasselnødder
  • 2 stk alm størrelse courgetter/squashs (500-600 g)
  • 0,5 spsk spidskommen
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,25 tsk frisk ingefær
  • 75 gram mandler
  • 50 gram kokoscreme (den "hårde prop" en lille dåse kokosmælk)
  • 150 gram hakkede dåsetomater
  • - cayennepeber
  • - salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Hasselnødderne ristes godt på en pande og afskalles. (Jeg hælder nødderne op i et viskestykke og nulrer dem godt. Det plejer at befri nødderne for det værste.) Hak nødderne groft. Hak løget og skær courgetterne i mindre tern. Riv ingefæren fint.
  2. Svits løget i en stegegryde og tilsæt spidskommen, gurkemeje og ingefær og bland det godt. Tilsæt courgetterne og hasselnødderne og skru ned til middelvarme og lad blandingen stå i ca 10 minutter, indtil courgetterne er blevet bløde.
  3. Mandlerne køres til mel i en kaffekværn.
  4. Mandlerne, kokoscremen og dåsetomaterne tilsættes og der røres godt igennem. Smages til med cayennepeber, salt og peber. Smør en 500 g brødbageform, eller fór brødbageformen og pres blandingen i.
  5. Bag patéen i 35-40 minutter eller indtil skorpen er brunet og fast at røre ved.
  6. Serveres varm som tilbehør.

Kommentarer

  1. Mona H sagde til 5. marts 2013

    Håber du kan lide opskriften – skriv endelig hvis du har spørgsmål….

  2. Jens Rasmussen sagde til 18. marts 2013

    Hej Mona

    Jeg syntes det ser godt ud og vil prøve din opskrift og har været i flere supermarkeder og ledt efter Kokosolie, Har du en ide eller ved du lige hvor der findes en god og pris rigtig kokosolie, (kædebutik navn) ? eller hvor får du din kokosolie fra?

    Håber du er frisk med svar, for resten er handlet ind.
    Mvh. Jens

  3. Maria Langøre sagde til 23. marts 2013

    Tak!!
    Jeg lavede denne til aften og det smager helt fantastisk. Min først skeptiske kæreste sagde at det er det bedste tilbehør han har fået længe :-)
    Opskriften er hermed gemt og skal skal bruges igen snart.

  4. badteacher sagde til 15. april 2013

    Så lækkert! Den er en ny favorit herhjemme :-)
    Tak for opskriften.

  5. Konnerup sagde til 8. oktober 2013

    Hos os er det blevet til “tøm køleskabet-paten”.
    Igår med courgette, blomkål, gulerødder og Champignon, og så eller de andre ingredienser. Uuuummmm :)

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.