Fisk

1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5
5 Gns
1 Antal

Version Paleo 1.0

Forberedelse. 20 - minutter

Tilberedning 20 - minutter

Sværhedsgrad Let

Portioner

Del

Om opskriften

Lækre fish cakes.
Server fx med en hjemmerørt mayo smagt til med chili og limesaft.

Ingredienser

  • 250 gram fiskefars
  • 150 gram grøndlanske rejer
  • 1 - koriander, en potte
  • 1 stk skalotteløg, stort
  • 5 cm ingefær, fintrevet
  • 2 hândfuld kokosmel
  • 2 stk æg
  • 3 tsk Himalayasalt
  • 1 tsk hvidløgsgranulat
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk peber
  • 1 - Klaret smør, til stegning

Fremgangsmåde

  1. Portionen giver ca. 12 fish cakes.
  2. Hvis farsen er frossen (jeg brugte frossen fiskefars fra Irma, lavet på ren guldlaks) - tø den da op og vrid den for overskydende væske.
  3. Rejerne tøes op og hakkes groft. Brug forkogte rejer. Fars og rejer blandes sammen.
  4. Korianderen skylles og hakkes fint. Løget pilles og skæres i små tern.
  5. Alle ingredienserne blandes sammen til en sammenhængende fars.
  6. Farsen formes til 'frikadellestørrelse' og fiskekagerne steges i klaret smør eller kokosolie på ikke al for høj varme.
Emneord: , ,

Kommentarer

  1. badteacher sagde til 6. april 2013

    Jeg erstattede godt nok koriander med estragon og chili med cayennepeber, da jeg opdagede at nogen havde brugt det sidste, lige inden jeg gik i gang. Så det var næppe helt det samme. Men det ændrer ikke på, at det var de bedste fiskefrikadeller jeg længe har fået.

    Super opskrift, som jeg glæder mig til at prøve med de rigtige ingredienser :-)

    • Sabine Murati sagde til 30. april 2013

      Der er jo intet i vejen for at bruge opskriften som grundopskrift og så variere krydderierne – på den måde, kan det næsten ikke gå galt og mange varianter er mulige ;-)En helt klassisk med fx purløg og revet citronskal vil nok også være god!

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.