Fjerkræ

Den berømte kyllingegryde!

af Sabine-Murati og arkiveres i

0 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 5

Version Paleo 1.0

Sværhedsgrad Middel

Portioner

Del

Om opskriften

Den berømte kyllingegryde!
Credits to Zohor Moradi (Moradi – Murati –> genialitet i variation, jeg tænker ja! ;-))
Servér retten med blomkålsris og fx lidt syrlig mango og friskhakket koriander.

Ingredienser

  • 1000 gram løg, renset vægt
  • 1 stk stort fed hvidløg
  • 1,5 dl andefedt (klaret smør, smør eller olivenolie kan evt. bruges)
  • 1 stk stor kanelstang, delt i to
  • 35 gram ds. tomatkoncentrat
  • 1 tsk af hver: stødt cayennepeber, stødt kardemomme, stødt allehånde
  • 0,5 tsk af hver: stødt ingefær, stødt nellike
  • 4 tsk løgpulver
  • - Saften af 1 citron
  • smag til med salt, retten skal have en del
  • 1000 gram kyllingelår

Fremgangsmåde

  1. Løgene pilles, deles på midten og skæres i tynde skiver.
  2. Hvidløgsfedet pilles og skæres i tynde skiver.
  3. Andefedtet varmes op i en stor gryde og løg og hvidløg tilsættes.
  4. Løgene skal nu stå til de bliver bløde og falder sammen. Rør rundt undervejs.
  5. Tilsæt kanelstangen (del den i to), krydderier (pånær salt), puré og citronsaft. Lad simre 1 times tid på lav varme.
  6. Smag til med salt og hvad der ellers måtte mangle.
  7. Kyllingelårerne tilsættes.
  8. Tilbered med låg på gryden ved ikke for høj varme (løgene brænder på) og omrør ofte.
  9. Retten er færdig, når kyllingelårerne er færdige (dvs. 45-75min. simretid).

Kommentarer

  1. Paalo Bisgaard sagde til 12. februar 2014

    Smager fantastisk godt!
    Jeg har lavet denne ret to gange nu, lavet begge gange med olivenolie da jeg ikke havde andefedt liggende… men men men… det har jeg nu – købt i irma for 45 kr.

    Tak Sabine for opskriften!

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.