Fjerkræ

1 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 51 stemmer, gennemsnit: 5,00 ud af 5
5 Gns
1 Antal

Version Paleo 2.0

Forberedelse. 30 - minutter

Tilberedning 4 - timer

Sværhedsgrad Middel

Portioner

Del

Om opskriften

And kogt i eget fedt.

Ingredienser

  • 6 stk Andelår
  • 1 - Havsalt og peber
  • 1 - Krydderier fx timian, rosmarin, m.fl.
  • 1,5 liter Andefedt

Fremgangsmåde

  1. Rengør andelårene (fjern overskydende blæverfedt (IKKE skindet, men det ekstra, der typisk sidder der hvor låret er skåret af), gem gerne til senere brug i postejer eller lignende) og gnid dem ind i havsalt, peber og valgte krydderier (fx timian, rosmarin, knuste enebær, revet citronskal - mange forskellige krydderier passer godt til and, prøv dig frem). Dæk dem til og stil dem i køleskabet. Lad dem marinere i denne rub i 12-24 timer.
  2. Rengør lårene (skyl dem evt. og dub dem tørre - således brænder krydderierne ikke på, når lårerne koges) og placer dem i en gryde (6 lår pr. 1,2-1,5L andefedt) og bring i kog. Stille og roligt - det skal ikke bulderkoge. Gryden skal bringes svagt i kog. Når fedtet er varmt nok kan gryden koge på laveste blus. Lad simre i 4-5 timer. Tag lårerne op.
  3. Placer lårerne i en passende opbevaringsbeholder, fx en glasbeholder med låg (gerne skoldet). Fedtet, der er brugt til kogning, hældes igennem en si, således at det renses for krydderier, små fedtklumper mv. Overhæld andelårerne med fedt, på den måde konserveres de. Det fedt, som er blevet brugt til at lave andelårerne i kan genbruges mange gange (smid det ud, når det bliver for salt). Sørg blot for at filtrere og nedkøle fedtet hurtigt efter brug. Opbevar confit'en i køleskabet, hvor holdbarheden er lang, så længe at lårerne er dækket af fedt.
  4. Confit kan både spises koldt og varmt. Kødet pilles af benene og svitses evt. hvis den varme version ønskes. Er godt på fx en salat af rødkål, æble, valnødder, granatæblekerner og timianristede champignoner.
  5. .
  6. Rilette
  7. Rilette er en form for 'paté' lavet af confitteret and.
  8. Det er nemmest at lave, når kødet stadig er varmt. Pil kødet af benene og trævl det med to gafler (træk det fra hinanden). Bland kødet sammen med noget andefedt, så blandingen bliver som en grov postej. For bedste holdbarhed - opbevar på skoldet glas og afslut med et dækkende fedtlag. Stil i køleskabet.

Kommentarer

  1. Ditte Seeberg sagde til 23. januar 2013

    Sabine, SKAL det være andelår eller kan man gøre det med en HEL and?

  2. Mona H sagde til 6. februar 2013

    Hvor skaffer man 1½ liter andefedt?

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.