Paleo brød

3 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 53 stemmer, gennemsnit: 4,00 ud af 5
4 Gns
3 Antal

Version Paleo 1.0

Forberedelse. 15 - minutter

Tilberedning 60 - minutter

Sværhedsgrad Let

Portioner

Del

Om opskriften

Dennis har her lavet et brød uden mel som bare er fantastisk og for os som godt kan savne rugbrød så er det bare endnu mere fantastisk. Paleo-opskrifter.dk takker Dennis for denne gode opskrift på brød uden mel.
Skal opbevares i køleskabet, hvor det kan ligge ca. 14 dage. Kan også fryses. Smager bedst på brødrister.

Ingredienser

  • 100 gram mandler
  • 100 gram sesamfrø
  • 100 gram hørfrø
  • 150 gram græskarkerner
  • 75 gram solsikkekerner
  • 1 dl vand
  • 1 tsk himalaya salt
  • 5 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Hak mandlerne groft. Hæld dem i en skål sammen med de øvrige frø og kerner.
  3. Rør vand og salt i, derefter æggene i, et ad gangen.
  4. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform og bag brødet i ca. 60 minutter. (160 grader)
  5. Tag dit brød ud af formen og lad det dampe af før du bruger det.
  6. -
  7. Tip: Opskriften kan varieres med forskellige slags nødder og frø, bare de er paleo :-) Du behøver ikke hakke noget, det er fint bare at rører det hele sammen og ind i ovnen.

Kommentarer

  1. Juanitajmlrc Leon sagde til 4. marts 2013

    DET SMAGER DEJLIGT, TAK FOR OPSKRIFTEN
    JUANITA

  2. Lene Reedtz Schjerning sagde til 10. marts 2013

    Mit brød “klaskede” helt sammen og blev hårdt som……… sten – det er også “stenalderbrød” ;-P, men tænker om jeg har gjort et eller andet forkert? Brødet som sådan smager meget godt – måske en time er for meget?

  3. soren sagde til 18. marts 2013

    Thumbs up .. Det her har virkelig redet min paleo diet .. Jeg er kæmpe fan af rugbrød – og det her er voldsomt tæt på – smager bare bedre ! :)

  4. Pernille Bergman sagde til 18. marts 2013

    Det var virkelig godt!!

  5. Mona H sagde til 18. marts 2013

    Aldrig mere rugbrød!! Det her smager bedre end rugbrød og det er så let at lave. Det skal bare røres sammen og en time i ovnen. Færdig! Ingen hævning der tager tid, så kræver at man er ude i lidt god tid.

    Jeg har haft for vane at bruge en del remoulade ovenpå hjemmelavet fiskedelle og mayonaise på æg/rejer for at rugbrødet kan glide ned, og det har jeg bare blindt ført videre til paleobrødet. Men aha-oplevelsen i dag var at med dette paleobrød smager det godt og er hverken tørt eller kedeligt med bare et enkelt lag af kødpålæg. :-)
    Glæd jer til at prøve det. Min ikke-paleotiske familie er helt vilde med det :-)
    Du kan i øvrigt også bruge olie i stedet for vand i opskriften…

  6. Cassandra Hemmingsen sagde til 18. marts 2013

    Kan man udelade mandler og putte noget mere af andre nødder/kerner i?

  7. Helle sagde til 13. august 2013

    ….. smager rigtig dejligt, prøv evt. denne variant:
    - erstat vandet med “skyr” …giver rugbrøds-sursmag
    - plus lidt stevia……..giver syren lidt modspil…
    yderlige kan dette også bruges
    - krydderiblanding /som til pumpernikkel
    f.eks.
    • 1 spsk ristet hel koriander
    • 1 tsk kommen
    • 1 tsk fennikelfrø
    • 2 hele stjerneanis
    • en lille håndfuld citrusskal
    • 1 spsk kakao
    kværnes

  8. Anne Marieke sagde til 23. september 2013

    Hvor stor er formen den er lavet i?

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.