Paleo morgenmad

Æggekagen

af jesper.mohr.5 og arkiveres i

0 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 50 stemmer, gennemsnit: 0,00 ud af 5

Version Jeg ved det ikke

Forberedelse. 2 - minutter

Tilberedning 30 - minutter

Sværhedsgrad Let

Portioner

Del

Om opskriften

Opskriften er supernem – men kræver at man investerer 30-50 kr i en bundløs form fra Imerco, Inspiration eller Føtex.

Ingredienser

  • 4 stk Æg
  • 3 stk Røget laks ( skiver )
  • 6 stk Cherrytomater
  • 2 knsp Dild
  • 2 spsk Kapers

Fremgangsmåde

  1. Sæt pande over uden fedtstof på mellem varme.
  2. Pisk æg sammen - bare så blommen er slået i stykker.
  3. Skær cherrytomater i kvarte stykker.
  4. Placer formen på panden og hæld ½delen af æggemassen i formen - evt. pres ned på formen hvis der kommer for meget æg ud - men det kan ikke undgås at lidt slipper ud.
  5. Når bunden er nogenlunde fast med flydende æggemasse ovenpå smider man ½delen af cherrytomaterne oveni og 1 knsp dild.
  6. Laksen lægges ovenpå og den skal stå 5-7 minutter og simre på mellem til lav varme.
  7. Ovnen tændes på GRILL 200 grader minimum.
  8. Den resterende æggemasse hældes over i formen og panden flyttes ind under grillen så toppen blive bagt færdig på cirka 12 minutter ( lidt på gefuhl her da det varierer fra ovn til ovn - men brug fornuften og undgå at der går ild i det.
  9. Panden flyttes tilbage til blusset i 7 minutter og så kan man lirke æggekagen ud af formen med en skarp kniv eller en tynd palet ( pandekagepalet i jern er bedst )
  10. Sæt den på noget sølvpapir tilbage i ovnen og giv den 5 minutter på 250 varmluft og vupti.
  11. Garner med kapers eller andet sjovt.
  12. -
  13. Retten kan laves aftenen før og pakkes i staniol i køleskabet for så at varmes op om morgenen - men holdbarheden er maks 1 dag i køleskab grundet æggemasse og laks.

Send en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive kommentar .

Facebook Login[oa_social_login]

Opret (gratis) medlemskab

Nyhedsbrev

Fâ besked nâr der nye opskrifter og indlæg.

Privatlivspolitik - din e-mailadresse er sikker hos os.